Omgeving Darthuizerpoort

Natuurpark Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de éénentwintig nationale parken in Nederland en is het op één na grootste bosgebied in Nederland.

In 2003 is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug officieel geopend. De oprichting van het natuurpark is een erkenning van de natuur- en cultuurhistorische waarden van de heuvelrug en wordt een betere bescherming, beheer en ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug geborgd.

Het huidige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug  beslaat het zuidelijke deel van de Heuvelrug tot aan de Grebbeberg. De ambitie is om dit uit te breiden met het noordelijke deel tot aan het Gooimeer.

B&B Darthuizerpoort

Restaurants

Hoger segment

In Leersum Parc Broekhuizen: Voltaire (tel: 0343-745858) en Bistro Lof (tel: 0343-745868).

In Amerongen Restaurant Bentinck (tel: 0343-206002).

In Rhenen ’t Kalkoentje (tel: 0317-6123440

Activiteiten

Wat is er te doen

In de directe omgeving meerdere mountainbikeroutes, waaronder direct vanuit de B&B de MTB route in Leersum.

In de Kaapse bossen zijn vele wandelroutes uitgezet, waaronder direct vanuit de B&B de wandelroute Het Leersumse Veld (7 tot 12km). Ook is vanuit de B&B  de wandelroute naar het klompenpad Gerrit Achterbergpad (20km) mogelijk. Weliswaar niet in de natuur maar wel als een leuke afwisseling is de stadswandeling in Amersfoort.

Zowel door het coulisselandschap als door de bossen van de heuvelrug zijn vele fietsroutes uitgezet, waaronder het Let de Stichterpad en de
kastelenroute

En wat is er verder te doen?